Una de cada quatre catalanes són maltractades al llarg de la seva vida

ESTUDI SOBRE VIOLÈNCIA MASCLISTA – FIDEL MASREAL / Barcelona – ElPeriódico 

Un total de 70.000 dones han patit agressions de les seves parelles durant el 2009 a Catalunya

 Una de cada quatre dones catalanes ha patit algun tipus d’agressió masclista al llarg de la seva vida, segons l’enquesta de Violència Masclista a Catalunya presentada avui per la Conselleria d’Interior. D’entre aquestes agressions, les més comunes són les agressions físiques, els intents de violació i les amenaces de mort.

Alba Garcia, directora del programa contra la violència masclista de la conselleria ha subratllat que l’enquesta demostra “les grans dimensions” que té aquesta xacra de la societat.

Les dades també constaten que al llarg de l’any passat, 70.000 dones van ser objecte de maltractament per part de la seva parella actual o bé per part d’una parella anterior. L’enquesta, realitzada mitjançant 14.000 entrevistes telefòniques a dones i 1.500 a homes, constata que els autors dels casos més greus de violència són majoritàriament les exparelles o exnòvios, a més d’altres familiars o coneguts. “Els  ex són un grup de risc de primer ordre”, ha advertit el coordinador de l’estudi, el sociòleg Josu Gondra.

Assetjament a la feina

La investigació també posa de manifest que el 4% de les dones han hagut de deixar alguna feina al llarg de la seva vida a causa de l’assetjament sexual, i un 5,2% a causa d’un acomiadament sexista, habitualment relacionat amb el fet d’estar embarassada.

L’enquesta constata que també al carrer es produeixen agressions: 12 de cada 100 enquestades diuen haver estat víctimes de comentaris, seguiments, o altres agressions sexistes durant el 2009.

Finalment l’estudi constata que del conjunt de fets considerats delictius per part de les víctimes, només el 17,7% d’elles van decidir denunciar el 2009. Pel que fa a l’evolució de la violència masclista per part de parelles i exparelles, mentre que el 33% dels homes creuen que ha disminuït, només un 8,8% de les dones opinen el mateix, mentre que el 47,7% d’elles asseguren que ha crescut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.