. . . els nens que creixen amb els avis són menys violents

Era notícia a lamalla.cat el 10 d’abril del 2001

Uns investigadors italians arribaven a la conclusió que el fet de créixer amb els avis comporta menys problemes d’inserció social i d’aprenentatge escolar per als infants. Els psicòlegs que havien elaborat l’estudi havien comprovat que gairebé la meitat dels menors estudiats que no tenien ni avi ni àvia o tenien poca o cap relació amb aquesta figura familiar eren més propensos a la violència, sobretot en el cas dels nens. L’informe es basava en el seguiment de 500 menors amb problemes d’adaptació social.


Un estudi afirma que els nens que creixen prop dels avis són menys violents
Un recent informe sobre la figura dels avis i les àvies en els processos de socialització dels néts, ha posat sobre la taula el debat sobre la conveniència dels nous models familiars per als infants. Segons els investigadors italians que han dut a terme l’estudi, el fet de créixer amb l’avi o l’àvia fa que molts nens i nenes tinguin menys problemes d’inserció social i també en l’aprenentatge escolar. Els experts de l’associació Help me, promotora de l’informe, asseguren que els nens que no tenen avis o que els tenen molt lluny són més violents.

Els psicòlegs italians que han treballat en la iniciativa han estudiat 500 casos de nens d’entre sis i 12 anys que presenten problemes d’adaptació social. D’aquests 500, gairebé la meitat dels que no tenen avis , el 47%, són més propensos a la violència, sobretot en el cas dels nens. A més, dels que no tenen contacte amb la gent gran, el 18% ha sofert retards a l’escola, el 27% té alguna mena de problema amb l’idioma i el 36% ha tingut dificultats d’inserció social.

L’informe dels psicòlegs infantils alerta sobre la desaparició del paper dels avis i de les persones d’edat en els processos d’educació dels més petits. Sembla que la presència dels avis en el nucli familiar, fa que els néts no només rendeixin més a l’escola, sinó que siguin més cordials, i menys receptius als missatges tant de la televisió com de la ràdio.

Publicat 10/04/2001  10:43h 

Efemèrides

1 comentari (+add yours?)

  1. la sudiste
    abr. 10, 2011 @ 18:36:44

    Il y a longtemps que je suis persuadée que le contact entre les grands-parents et les petits-enfants non seulement est nécessaire mais indispensable. Les grands parents peuvent offrir aux enfants l’expérience, les souvenirs, une bonne éducation et surtout : LE TEMPS de s’occuper d’eux 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.