Son tants i tantes demanant miracles a la Mare de Déu, que pobreta, no en fa ni un….

Tres noies, d’entre 20 a 30 anys, membres de Pussy Riot, van fer una pregària cantada, poc ortodoxa, potser, a la Catedral del Crist Salvador de Moscú.  La seva oració fou:

“Mare de Déu, fes fora Putin”

Nadia, Maixa i Katia,  filòsofa, periodista i fotògrafa, respectivament, s’enfronten a 7 anys de presó, acusades de gamberrisme, blasfèmia i d’ofendre els sentiments dels fidels ortodoxos. Van ser detingudes el 21 de febrer, a la mateixa Catedral, on elles,  vestides amb passamuntanyes i roba cridanera, van cantar l’oració demanant pietosament a la Verge,  fer fora a Putin, perquè no tornés a la presidència….

Putin no perdona a qui li va en contra i el càstig serà, sens dubte, exemplar. També l’església ortodoxa ha adoptat un paper molt més actiu en la vida política russa, des de l’arribada de Kirill, el 2009. El patriarca, que va assegurar que “Satan” era al darrere de les tres acusades, ha estat un ferm suport  al ideari  de Putin.

Tot plegat, per una performans més, del col·lectiu “Voina , art i escàndol contra el poder”, del que les tres acusades formen part.

Segons un article de Carme Riera, publicat en el diari Ara, el dimarts 31 de juliol, el cas s’ha convertit en una lluita de la societat civil russa contra l’Estat i l’Església. El poder no lluita només contra tres noies, s’enfronta a una idea.I això és el que més ha cridat l’atenció internacional: el Kremlin ha arrestat una idea i intenta ofegar-la als tribunals amb un esperit de venjança, que no s’havia vist des que Putin va fer tombar Khodorkovski.

 

(Mare de Déu dels Socors, Mare de Déu dels Desamparats, Mare de Déu de l’Empenta…… en quin món vivim?)

Joana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.