L’Església d’Anglaterra aprova l’ordenació de dones com a bisbes

És un pas històric, vint anys després que s’acceptés l’ordenació de dones com a sacerdots

Després d’anys de debat i divisions internes, l’Església d’Anglaterra ha fet aquest dilluns un pas històric en aprovar formalment l’ordenació de dones com a bisbes, amb els primers nomenaments previstos per al 2015.

En un acte carregat de simbolisme a la Casa de l’Església a Londres –seu de la fe anglicana–, el sínode general, màxim òrgan de govern, ha aprovat per majoria simple adoptar la nova legislació que canviarà per sempre el credo. Concretament, s’ha aprovat una esmena del cànon 33 de la llei eclesiàstica, perquè inclogui que “un home o una dona puguin ser consagrats bisbes”.

Després de la breu votació, a mà alçada i amb només un grapat d’opositors, el primat de l’Església anglicana, Justin Welby, arquebisbe de Canterbury, ha destacat el punt d’inflexió que significa aquest moment. “Avui podem començar a acceptar una nova manera de ser aquesta Església i d’avançar cap endavant junts”, ha dit.

La votació ha culminat el procés iniciat el passat juliol, quan el sínode, aleshores reunit a York (al nord d’Anglaterra), va donar llum verda al principi de l’ordenació de dones al bisbat. Després d’aquesta aprovació, el Comitè eclesiàstic del Parlament i les dues cambres –la dels Comuns i la dels Lords– van tramitar la legislació corresponent, i aquest dilluns s’ha inclòs a la llei canònica.

25 St Pau_M Ha Londres (9) 25 St Pau_M Ha Londres (12) 25 St Pau_M Ha Londres (37)

 Un pas endavant

Vint anys després d’haver-se ordenat les primeres dones sacerdot a Anglaterra, el 1994, la porta és ara oberta perquè puguin ser consagrades bisbes quan sorgeixin les primeres vacants en alguna diòcesi, a partir del gener de l’any que ve.

Un intent previ d’aconseguir la consagració de dones com a bisbes va ser frenat el novembre del 2012, quan el sínode general va rebutjar per sis vots aprovar la legislació després de mesos de discrepàncies entre el sector conservador i el reformista.

A Anglaterra, de 7.798 sacerdots a temps complet, 1.781 són dones, algunes de les quals podrien ascendir ara a bisbes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.