Es viola en temps de guerra i en temps de pau

Es varallen i violen una dona.

Es diverteixen i violen una dona.

A l’Iraq.

Als sanfermines de Pamplona.

Al Brasil.

A Barcelona.

Turistes.

Jihadistes.

Soldats.

Rics.

Mafiosos.

Poderosos.

Desgraciats.

Homes d’estar per casa.

Borratxos.

Joves serens.

Senyors que es diuen respectables.

Guàrdies civils.

Aturats.

Pluriocupats.

Terroristes cremen vives unes dones que s’han negat a fer sexe amb ells. Les refugiades pateixen abusos sexuals. A les rotondes hi ha esclaves. Trenta brasilers violen una jove. Dos amics violen una noia mentre dormia la borratxera. Una noia explica que durant 4 anys va ser violada trenta cops al dia. Una altra alumna violada en un altre institut, en una altra facultat. Al Brasil violen 420 dones cada 72 hores. I les que no sabem, les que ho ploren en silenci durant dècades.

Tot acaba i comença amb una dona violada. Les festes, les batalles, les emergències, les celebracions, els sopars. Es viola en temps de guerra i en temps de pau. ¿No ho sabem aturar o no ho volem aturar?

Hi ha violadors. I hi ha còmplices. Incitadors, protectors, ajudants. Silencis. Justificacions. Excuses. Atenuants. Condemnes rebaixades perquè el mossèn mostra penediment. Banalització. Brometes. Dubtes sobre què vol dir no. Masclisme. Misogínia. Incompetència. Ignorància. Tolerància.

Els abusos i maltractaments que reben sembla que siguin problema d’elles. I en són només les víctimes.

Començarem a canviar la història quan assumim que és el nostre problema. De tothom. I dels homes. Quan ens posem a prendre mesures dràstiques, inequívoques, dures, immediates, eficients. Preventives i reactives. Per reparar el mal que ja està fet. Per fer una societat digna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.