Manifest 8M 2015 (Consell de les Dones de Sant Andreu)

La commemoració d’aquesta data ha de ser una finestra a la ment que ens permeti veure el món exterior amb una mirada ample i desitjosa de pau i justícia. Perquè això sigui una realitat més propera és fa indispensable que homes i dones tinguem adquirit el reconeixement de drets igualitaris que no vulnerin cap àmbit de la vida personal i familiar. Al llarg dels anys s’han reivindicat  realitats inqüestionables, per raó de sexe, mostrant la necessitat de fomentar la coeducació i les polítiques de gènere. Malgrat això, encara queda  recorregut en el camí que ens ha de portar a una igualtat respectuosa i respectada. La Dona té dret a polítiques laborals on jurídica i econòmicament no quedin vulnerats el seus drets de manera discriminatòria. La anomenada bretxa salarial recau sobre ella, dins un marc legal injust i modificable. La discriminació és fa vergonyosament realitat quan rep un salari inferior al del home per la mateixa feina i lloc de treball. Així decisions masculinitzants aboquen de manera subtil en realitats totalment injustes i inacceptables, perquè aquestes desigualtats comporten irregularitats poc visibles a la societat, com per exemple, la manca de coresponsabilitat en el repartiment de les tasques de la llar. Davant aquestes desavantatges la dona queda en un marc de desprotecció del seus drets com a persona, renunciant a tot el que és la seva permanència i promoció laboral i a millores que son part del seu futur.

Exigim el compliment de lleis establertes que condueixin a la neutralitat de gènere també en matèria laboral. Que les empreses utilitzin les eines al seu abast per aconseguir que desaparegui com a forma de pressió masclista La bretxa salarial entre homes i dones

El feminisme no ha de ser un espai on etiquetar els legítims requeriments de les dones, sinó un activisme de tota la societat per aconseguir un grau de maduresa i responsabilitat que ens beneficia com a pobles.

 MrRosa Guri

Associació de Dones Pal·las Atena

1 comentari (+add yours?)

  1. Cèlia
    març 14, 2015 @ 22:02:05

    Gracies, ens agrada disfrutar d’aquests textos.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.