Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere del Govern de la Generalitat de Catalunya 2019 – 2022

En nom de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada i Cardona, ens plau comunicar-vos que el Govern ha aprovat el Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2022, que conté 326 actuacions a favor de la igualtat efectiva de dones i homes en aquest període. La programació econòmica del Pla per a l’any 2019, certificada per les secretaries generals dels tretze departament de l’Administració de la Generalitat, se situa al voltant dels 72,5 milions d’euros. Aquest nou pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere és la manifestació de la fermesa del Govern en enfortir la lluita per la igualtat de dones i homes i l’erradicació de les violències masclistes de la nostra societat.
El Pla inclou 6 eixos d’acció, 21 objectius estratègics, 103 objectius operatius i 326 actuacions a desplegar els propers anys, per tal d’impulsar en tota l’Administració de la Generalitat de Catalunya les polítiques de transversalitat de la perspectiva de gènere i, alhora, concreta actuacions de caràcter més sectorial i operatiu prioritàries. Dona compliment a la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, i la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.
És un eix d’aquest Pla el II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022, ja que la discriminació sistemàtica de les dones en tots els àmbits de la vida, personal, familiar, laboral i social és la causa, finalment, de la pitjor manifestació del masclisme: la violència contra les dones i els infants.
Pel que fa a l’erradicació de la violència masclista, gran part de la societat catalana és conscient que encara queda molt per fer per aconseguir aquest objectiu. En canvi, pel que fa a la igualtat efectiva entre dones i homes, sovint hi ha la percepció que ja s’ha assolit, perquè els drets de les dones ja han estat reconeguts a nivell teòric en el nostre entorn. Això implica que sovint no es pren prou consciència de les múltiples discriminacions indirectes i invisibilitzades que impedeixen a les dones assolir en igualtat de condicions les mateixes fites a les quals els homes poden accedir més fàcilment. Encara ara hi ha desavantatges que han d’afrontar les dones davant d’unes estructures socials impregnades d’androcentrisme i masclisme.
Al següent enllaç podeu descarregar-vos el document del Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere del Govern de la Generalitat de Catalunya 2019-2022.

http://dones.gencat.cat/web/.content/02_institut/10-pla_interdepartamental/Pla_Estrategic_2019_2022.pdf

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès. Cordialment,

Institut Català de les Dones

Pl. Pere Coromines, 1-3 | 08001 Barcelona | Tel. 934951600| fax 933216111
icd.activitats@gencat.cat l http://www.gencat.cat/icdones l facebook.com/icdones l twitter.com/icdones

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.