RECOMANACIÓ DEL CONSELL DE DONES DE BARCELONA SOBRE EL PROJECTE DE REGLAMENT D’EQUITAT DE GÈNERE DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

Després d’haver rebut diverses esmenes  us adjunto el document final entrat avui per registre a l’Ajuntament de Barcelona. El text pretén recollir els aspectes de consens entre les diferents aportacions. Les esmenes han tingut sentits  i mirades diferents. Per aquest motiu us proposo que aquelles entitats o col.lectius que considereu que el text no reflecteix  totes  les vostres aportacions podeu enviar directament les vostres consideracions a la Regidoria de Feminismes i LGTBI. Com a Consell – i sense més temps ni sessió del CDB per discutir el text- he considerat important recollir els elements comuns.

Totes les informacions que rebi a partir d’aquest moment com a resposta de la recomanació entrada us les aniré transmetent si és que no us arriben directament al Plenari.

Gràcies a totes per la vostra participació.

Gemma Altell – Web Gemma Altell  – @Gemmaltell

Vicepresidenta Associativa – Consell de Dones de Barcelona

 

RECOMANACIÓ DEL CONSELL DE DONES DE BARCELONA SOBRE EL PROJECTE DE REGLAMENT D’EQUITAT DE GÈNERE DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

El Consell de Dones de Barcelona (CDB) ha estat participant de forma activa en l’elaboració del Reglament per l’Equitat de Gènere presentat per la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona.

El dia 24 d’octubre va tenir lloc la sessió plenària del CDB. En el decurs d’aquesta trobada es va presentar la situació actual del procés d’elaboració del projecte de Reglament d’Equitat. En aquest punt de l’ordre del dia, representants d’entitats i organitzacions del CDB van fer palès el seu malestar davant l’evidència de la supressió dels articles 12, 13, 18 i  19.

L’article 12 parlava del Pla d‘Igualtat entre dones i homes de l’Ajuntament de Barcelona,

l’article 13 tractava els protocols de prevenció i actuació en casos d’assetjament i discriminació,

l’article 18 es referia a la formació en equitat de gènere per al personal de l’Ajuntament de Barcelona

i el 19 es referia a la bretxa salarial de gènere a l’Ajuntament de Barcelona.

A partir de les intervencions que van tenir lloc en l’esmentada sessió plenària, creiem oportú mostrar el sentit gairebé unànime del CDB (espai consultiu i de participació dels grups i entitats de dones i feministes de la ciutat) que el Reglament tingui un paper central en la regulació de la incorporació de la perspectiva de gènere en el funcionament de l’administració local i en totes les seves actuacions; tal i com recull la LLEI 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes en el seu articulat.

Per l’esmentat anteriorment, demanem formalment a l’Ajuntament de Barcelona i els grups municipals que participen en l’aprovació del Reglament a reconèixer i tenir en compte la veu dels grups i entitats de dones i feministes de Barcelona donada la centralitatd’aquestsarticles per a la incorporació de la perspectiva de gènere en el funcionament, organització i actuació de l’Ajuntament.

Consell de Dones de Barcelona

Barcelona, 8 de noviembre del 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.